22 august 2009

Uus Monte Carlo ?



Eesti kapitali ringi sõites silma ei ole hakanud ühte erandliku näidet arvesse võtmata.
Maarjamaa suurim, O-tähega algav kasiinodekett omab kuulu järgi nelja asutust Minskis. Mina nägin neist kahte ehk üks paiknes ühe suurima kaubanduskeskuse Expobel´i ruumides ja teine koheselt Moskovskoe bussijaama vastas, naabriteks niigi soliidsed partnerid kui Porsche ´ja Bayerische Motoren Werke üks pealinna esindustest.
Turg on kindlasti soodus sisenemiseks ning arvestades naabermaades toimuvat ka kasvupotensiaalilt atraktiivne.
Nii Venemaa, kui Ukraina on asunud oma kasiinodeäri sektorit piirama et mitte öelda ära kaotama. Venemaal on plaanid sellelaadne meelelahutus koondada ainult teatavatesse krai´desse ent andke andeks, kes lisaks omadele kuhugi Krasnodari või Altai krai´sse sul mängima sõidaks ?
Batka istus laua taha maha, liitis 1+1 kokku ja sai vastuseks tõenäoliselt päris palju.
Igaljuhul esialgne plaan oli tal koondada kõik linna kasiinod Karl Marx´i tänavale ning see elanikest täielikult tühjendada, oli ju aasta tagasi antud määrusega elumajades paiknevatel lõbustusasutustel peale kella 23 õhtul keelatud tegevust jätkata.
KM tänavale siiski Eldoradot rajada ei õnnestunud sest seal elasid paar tegelast kelle väljatõstmine poleks isegi Batkale head tähendanud nii uskumatu kui see ka ei tundu.
Uus plaan näeb nüüd ette Minski lennuvälja juurde rajatava puhtalt kasiinolinnaku, kus kehtiksid omad seadused. Muuhulgas oleks kauplemine maksuvaba, välismaalastest mänguritelt ei nõuta viisat jne.
Venemaa rahvaarv on pisut alla 150 ja Ukraina oma ligi 50 miljonit ning arvestades nende maade kodanike hasartmängulembust - on ideel jumet. Pluss muidugi lääne mänguturistid ja baltimaade omad.
Loomulikult, mõttest teostuseni ning teostusest omakorda asja käimaminemiseni läheb aastaid ja aastaid aega ent suurelt mõeldes saavad ka suured asjad teoks.
Batkast endast pikemalt järgmine kord.