16 august 2009

HK Vitebsk - HK Neman kv. 1:2



Üritasin siin pingsalt meelde tuletada, millal viimati hokit kohapeal vaatamas käisin ent viletsa mälu tõttu ei suutnud midagi asjalikku genereerida.
Mänge on olnud, kaasa-arvatud Soome teise liiga mõõduvõtt Nummelas kohaliku NuPS´i ja Tallinna Titaanide vahel ent viimast ei mäleta.
Enivei, eile avanes võimalus kohalikus jäähallis kaasa elada Valgevene karikamängule kohaliku meeskonna ning Grodnost külla sõitnud HK Neman´i mõõduvõtmisele ja ma ei jätnud juhust kasutamata.
Väga suuri teadmisi mul Valgevene hokielust pole. Niipalju siiski tean et ports võiskondi mängib Ektraliigat, kust võtab osa ka neli Läti satsi ja näiteks seesama HK Neman saavutas eelmisel hooajal seal teise koha. Minski ASK seevastu lööb kaasa KHLi mõõduvõtmistes ning võistkonda kuulub päris palju tasemel soome hokimehi. Põhjus muidugi üks: raha.
Sellekevadise hoki-MMi ajal räägiti mitmel puhul ka sellest et seoses hokitaseme tõusuga Valgevenes ( Rootsi koondise väravavaht Tommy Salo võib seda isegi tunnistada ) soovitakse millalgi lähitulevikus siin maailmameistrivõistlused läbi viia ning Rahvusvahelise Hokiliidu positiivse reageeringu korral lubas Batja ( Lukashenko ) 22 uut halli ehitada. Viimane arv tundub suht müstiline, arvestades et riigis on kuus suuremat linna ent samas - spordirajatiste ja sportimisvõimaluste loomise pealt siinsel maal kokku ei hoita.
Eile kell viis algavale mängule pool tundi enne kohale ning ees avanes, nagu arvata võiski, äärmiselt kaasaaegne jäähall. 6500 rublane ( ca. 25 krooni ) pilet kolmandasse sektorisse.
Enne mängu kohustuslik riigihümn ning peale seda viskas peakohtunik kummiketta mängu. Tase oodatult kõrgetasemeline ning mängu jälgimine äärmiselt nauditav.
Esimesel kolmandikul sai protokolli ainult üks märge, kodumeeskonna kaheminutiline ent teise kolmandiku alguses hakkas juhtuma. 2.20 mängitud kui kodumeeskond kontrast 1:0 viskas ja hinnanguliselt 500-pealine kodupublik oli õnnetipul. Praktiliselt koheselt peale avaväravat võeti aga uus kaheminutiline ja külalised ei jätnud seda kasutamata: 4.50 mängitud ja 1:1 .
Võimalusterohke kolmanda kolmandiku ja viieminutilise lisaaja jooksul lasti väravavahtidel särada ning suunduti karistusviseteni. Seal nullis külaliste väravavaht kodumeeskonna kõik kolm üritust, samal ajal kui Neman´i ründaja ühe sisse sai ja sellest piisas et HK Vitebski teekond karikasarjas lõpetada.
Pildil HK Neman´i puurivaht.

2 Comments:

Blogger Unknown said...

Ahoi Kaido. Kuidas Valgevene sind kostitab? Samas tean juba vastust ette, et väga hästi. Kui Minskis aega üle jääb, siis soovitan käia ühel näitusel/ekspositsioonil (nime ei mäleta, samuti mitte asukohta aga küll küsides leida). Seal nimelt kokku koondatud mitme korruse peale (nagu kaubamaja) valdav enamus Valgevene toodangust. Alates sigarettidest ja lõpetades traktoritega. Mu meelest lahe idee - saad tunniga pildi ette, et mida üldse toodetakse.
Edu! Jako

13:09  
Blogger Lonely Rider said...

Sau Jako

Tead, usun nüüd mingi aja linnaga taastutvununa et see näitus pole statsionaarne vaid toimub kord aastas. Sa siinses linnas olles sattusid just sellele ajahetkele, mil see avatud oli. Mulle öeldi et ka sellel aastal see toimus ent kuskil juunikuus. Praegu oli Näitustepaviljonis taaskord sagimist et 22. augustil “ Zdrastvuj, shkola “ nimeline väljapanek/mess avada … 

17:07  

Postita kommentaar

<< Home