09 august 2009

Ööliblika tähelepanekuid



Ühte õhtut arvesse võtmata sai neevalinnas kõigil sealoldud öödel ka väljas käidud ning asutuste valikut loomulikult oli. Erinevate klubide hulka ei oska välja tuua ent spekter on lai ning tõenäoliselt suudab ka kõige pirtsakama klubipede nõudmised täita.
Osades käidud kohtades olin ka enne viibinud, osad olid uued kogemused.
Lvdovic, XXXX, Al Capone ( Chicago 30ndatega seos puudub ) ja G8 ( rikaste töötusmaade + Venemaa poliitise ühendusega ei oska samuti samasust tabada ) sai läbi väisatud ning tore oli. Võib-olla on see pelgalt minu tähelepanek ent pisut rohkem kui poolteise aastaga, mil Peterburist eemal olen olnud, on vähenenud plingivate kutside ja versatside hulk. Neid esineb veelgi ent ei riiva nii pahasti enam silma. Tundub et asja võetakse vabamalt.
Novgorodis käisime ka väljas sealses kõige popimas ööklubis Vertigo. Kui piiteris asub linna eksklusiivseim jõusaal Neeva kaldaäärsel asuval laeval ( nime taaskord ei tea, kohalikud kutsuvad lendavaks hollandlaseks – ehk see ongi ? ), siis Vertigo oli samuti laevas ning selle ahtriruumis, andes veepealse osa restorani käsutusse.
Kuna miski inimlik pole ka siin võõras oli provintsile kohaselt grill-piffide konsentratsioon per ruutmeeter per klubi suurem kui seda näiteks Peterburis tähendasin.
Muidu oli koht täitsa külastamist väärt ning muusika valiku ja heli taseme kohta võib ainult kiidusõnu öelda.