27 august 2009

FK Gomel - FK Granit 1:1



Kuulus Soome suusahüppaja ent veel kuulsam elufilosoof Matti Nykänen on lisaks muudele pärlitele nentinud kord nagu tuleks talle hüppemäest äratõukehetkel selline imelik bon voyage - tunne, justkui oleks ta siin juba enne olnud ning vastavat momenti kogenud.
Mul vastupidiselt temaga tekib vastavates situatsioonides déjà vu ilming - on nimelt hetki mis praktiliselt üks ühele elus korduvad.
Alustanud teekonda pealinnast, läbinud 320 km ning jõudnud kella kolme ajal Vene ja Ukraina piiri ääres asuvasse Gomel´isse, sõitsin kõigepealt raudteejaama juurde kust sain puhketoa enda käsutusse taskukohase 15 000 rubla eest.
Mõne tunni pärast sundusin äärelinna staadionile et kaasa elada homse põhimängu FK Gomel - FK Granit duublite etteastele nagu ka kaks aastat tagasi. Siis kirjutasin et kuldhammastega veteranid istusid mu taga, lasid kahe suupoolega sihvgadel krõbiseda ning kirusid mängu. Sama kordus ka nüüd selle vahega et meie read olid hõrenenud ning kahtlustan sügavalt justkui oleks osad meist selle kahe aasta jooksul juba mullatoidule suundunud. Nii see aeg läheb, ütleks osad seepeale.
Õhtul ööklubi Plaza laks jne.
Järgmisel päeval jalutasin linnas, mis algava kooliaasta ootuses kõikvõimalike putkadega ehitud oli, pakkumaks koolilastele vajalikku staffi alustades Aleksander Rybak´i näopildiga vihikutest ( autoritasu mõistagi makstud ), lõpetades pintsakute - pluuside - seelikutega.
Hommikul käisin soetasin ka mängupileti 6000 rubla eest peatribüünile ning kell 17.00 algavale mängule kohale.
Kodumeeskonna sarjatabeliseis võiks ka parem olla ning tõele auandes riputakse väljakukkumistsooni läheduses ehk iga punkt on väärtuslik.
Sellest paraku kodumeeskond aru polnud saanud sest mitte eriti kõvatasemelise FK Granit´i vastu võeti asja äärmiselt pealiskaudselt. Brasiilase Kalizuri poolt löödud avaväravele 21. mänguminutil oleks kodumeeskonna poolt vähemalt neli võidud lisada ent ei. Kasvõi samal brassist ründemehel oli kaks surmkindlat võimalust ent ta pidas ühel korral vajalikuks naabreid 9. korrusel tervitada ja teisel päästis külalismeeskonna värava latt.
Ja nagu ikka sellistel puhkudel, alustasid külalised peale puhkepausi kerget pressingut mis 74. minutil ka vilja kandsid. Lõpp-seis 1:1 ning väga võimalik et Gomel´i moodsal staadionil elatakse järgmisel hooajal aste võrra madalama liiga mõõduvõtmistele kaasa.
Meistrivõistlustel ju mänguvoore veel on ent samasuguse ättitudiga jätkates terendab kodumeeskonnal kukkumine ees.
Õhtul traditśiooniline klubilaks ning kell kuus järgmisel hommikul alustasin sõitu Ukraina poole.