04 märts 2008

Sürr, äärmiselt sürr



Hommikul ärgates uurisin veelkord kaarti ning kuna väljas sadas padukat ehk linnas nagunii midagi teha poleks saanud, panin asjad kokku ning otsustasin kohalike bussidega piirile lähemale sõita ja siis vaatab mis edasi saab.
Kaheksase bussiga kõigepealt Camiri nimelisse linna nelja tunniga ning kuigi kaardi järgi vaadates poleks piirini rohkem olnud kui sada km, sealt ükski sõiduriist naaberriigi poole ei lähe. Soovitati võtta buss Villamontes nimelisse linna, mis jääb küll peamagistralist pisut kõrvale ent ju nad teavad asja paremini kui üks kahvanägu seda ette kujutab.
Paar tundi veel siia ning siin ma nüüd siis olen.
Fakt on see et ka siit otse keegi ei sõida ning ainuke võimalus on öösel kell kaks istuda sama bussi peale mis Santa Cruz´ist öhtul väljub ning selle sama teekonna läbinuna siis kuue tunniga siia jõuab. See on siis ainuke võimalus siit linnast pääsemiseks.
Bussist väljudes tundsin esimeste sõõrmetõmmetega et tegu pole lihtsa linnaga. Juba pisut enne bussijaama liilusringi keskel olnud kümnemeetrine plekist kalakuju andis pisut eelaimu.
Kui tavaliselt üritan kaardi peal asukoha ära positsioneerida või vähemalt aknast vaadates mõne hotelli-hostelli meelde jätta, siis siin polnud kumbagi võimalik teha, kuna kaart puudus raamatust ning majutusasutusi lihtsalt polnud.
Pagas kätte ning esimene asi mida märkasin oli automootor kraavipervel vedelemas. Teisel pool kraaviservas lebas koerakorjus. Küsisin siis taksojuhi käest linna majutusasutuste kohta ning ta lubas 3 bolivianos`e ( 4 krooni ) eest ära viia. Ära viis ta ümber nurga, nii 70 m kus üllatus-üllatus, oligi ööbimispaik olemas, ilma mingite reklaamideta mõistagi.
Majutusasutuse ukse kõrval müüdi piraatplaate kus tavaliste kategooriate komöödia ja äkshen lisaks olid oma alajaotused filmiszaanritele karate ja terror ( !!! ). Sürr, äärmiselt sürr.
Ma ei oska seisukohta võtta ( sel juhul tasub muidugi alati istekoht vaadata ) ent kui see buss siit nelja tunni pärast ei välju, siis tundub küll et jään eluks lõpuni siia. Ühtegi autot linnast väljumas küll ei näinud, ju see ikka maailma lõpp on.
Saatke suitsu.