16 jaanuar 2008

Suund lõunasse



Eelmise sissekande lauses ” Pealinnast tuhat kilomeetrit merepinnale lähemal asuv linn ... ” oli ehk pisike ebatäpsus mõõtühiku kasutamises ning kilomeetrite asemel oleks pidanud meetrid olema. Kõik oleneb siiski asjale lähenemisest ning on suhteline.
Enne kui pisut üle kümnetuhandelise elanikkonnaga Banos`e kümme korda suurema Riobamba vastu vahetasin, käisin hommikul veelkord basseinides. Linnas asub mitu kompleksi ent kõige parem neist on ehk Piscina de la Virgen, mis asub kohe kõrge kose kõrval.
Uksed klientidele avatakse juba poole viiest hommikul ent ka seitsme ajal ei aeta soovijaid ukselt tagasi. Kolm suurt basseini, igas erinev temperatuur pluss nii kuumavee kui külma dushid ja kõik see siis lageda taeva all.
Mineraalide tabel on katusel üleval ent temperatuurinäidikuid ei ning nende kohta küsisin siis riietehoiutädilt. Tema sõnade kohaselt on külmimas 17 kraadi, keskmises 35 ning kuumimas 42. Kahe esimesega võiksin nõustuda, viimasega mitte eriti. Nimelt pärast külma dushi alt läbikäimist ( ilma oleks olnud mõeldamatu ) oli ainus võimalus sinna vaikselt siseneda ning paigal püsida, niivõrd tuline oli see vesi. Liigutada ei saanud ning munad haudusid sekundiga. 42 asemel pakuksin mina esimeseks numbriks viite ent las jääb tädile tädi arvamus.
Üheteistkümnest bussi peale ning lõunaks uues linnas.
Ma olen vana rongisõidufänn ning kasutan alati juhust, kui võimalus avaneb. Põhja -Ameerika jäi nüüd vahele ent muudel mandritel kus on õnnestunud viibida, olen käe valgeks saanud. Siinne manner ” tänu ” oma mägistele vormidele eriti raudteesõbralik pole ning seda enam olen rahul homse sõiduvõimalusega, lisaks sellele et see saab olema ebatavaline. Sellest sõidust ning sõiduvormist siiski järgmine kord ent kuna tegu on puhtalt turismiatraktsiooniga, siis on ka juuresoleval fotol toodud pileti hind hulga kõrgem kui see tavaliselt oleks. Ent elamused maksavad.
Lõpuks link siinsele praegusele kõige kuumimale hitile, ilma milleta ükski piraatplaatide tänavamüüja oma päeva sisustatud ei saaks ja mida kohalikelt emteevee`delt tuleb keskmiselt kaks korda tunnis. Lugu ise on siin.