06 jaanuar 2008

Mõned tähelepanekud City kohta



1. Autodel ( v.a taksodel ) puudub esinumbrimärk. Sama süsteem mis osades ameerikamaa osariikides ehk kes soovib jätab üldse tühjaks, kes ei kasutab fantaasiat. Üks võimalik lahendus on ka ülemisel pildil ära toodud, aga nagu paljudel muudelgi puhkudel on taevas katuseks fantaasialennule. Võib ka konservatiivset joont ajada ning pemmitsiibile BMW X5 3.0i panna.
2. Panama City on piirkonna finantskeskus ning välja paistab see eelkõige rohkete pankade kohalolekust. Mingite andmete järgi 79, teiste järgi isegi rohkem panka on oma kanna linnas kinnitanud ning enamuses neist omavad pilvelõhkujast peakontorit.
3. Ehitusbuum on täiega käimas.
Juba olemasolevatele, rohkearvulistele 40+ korruselistele elumajadele ehitatakse neid pidevalt juurde ning projektid on mida ulmelisemad. Mul puuduvad andmed keskmise palga kohta ent tänavapilti vaadates ning luksuslikke kaubamaju arvesse võttes inimestel ostujõudu on ning kõik korterid ka endale omaniku leiavad. SKPlt on Panama poole väiksema panusega kui seda näiteks Eesti on ent kuna tegu on siiski finantskeskusest miljonilinnaga, siis on ka potensiaalse ostjaskonna hulk suurem.
Hindadest niipalju et madalamatele korrustele on kolmetoaline korter võimalik 100 000 USDga saada. Ütleks et seda pole palju näiteks 96 ruudu eest, ruuduhinda võib ka igaüks ise arvutada. Muidugi, soovi olemasolul saad sama maja kogu viimase kooruse 750 ruutu 2,5 miljoni USD eest endale penthouse`ks muuta. Kuid kel huvi, siis näiteks siit võib hindu uurida.
4. Kuna linnastumine käib kiiremini kui seda algselt oodati, on ka tagajärjed näha.
Vee- ning kanalisatsioonisõlmed ei ole suutlikud tempoga kaasa minema ning järgmine on mu isiklik meelevaldne väide ent suur osa heitvetest lastakse ookeani. Bulevardil jalutades, haisu ninna tõmmates ning torudest täiel hool ookeani voolavat heitvett vaadates ei saa lihtsalt muid järeldusi teha.
5. Kliima on ideaalne.
Päevane kõrgeim keskmine on +31 ning madalaim aasta lõikes +24.
6. Ja viimane ent mitte kohe üldse vähemoluline – naised on kaunid.
Ütleme nii et peale kuuba fuuriaid midagi rõõmustavat pole olnud. Costa Rica`s juba hakkas looma ent mina väidan et piirkonna kaunimad on siinses kolmemiljonilises riigis. Tõsi, hinnangut annan ju ainult pealinna kohta ning ka eestimaal on pealinnas arvatavasti olukord parem kui näiteks Lümandul ( andke nüüd kohalikud kaunitarid mulle andeks ).
Riikides nagu El Salvador, Honduras ning Nicaragua sarnanesin ma kohalike naistega üks ühele kui vaadata vööst ülespoole. Nimelt siis kuna ma ( üldjuhul ) ei kanna rinnahoidjat, siis poleks ka neil ( üldjuhul ) seda vaja teha. Siin on olukord teine ning lisaks on ka muud vormid seal kus olema peavadki. Ise väidavad nad et lopsakas ning kumer tagumik on ookeanituule poolt selliseks vormitud ent ma pole päris kindel kas seda väidet tõe pähe võtta tuleks.
On mis on, vaatata on.