19 detsember 2007

San Salvador



Kui Guatemala oli minu jaoks alguses tühi leht, siis 90ndate lõpul, vana kängstaräpifännina, sattusin kord kuulama El Salvadori gruppi Crooked Stilo ( kelle liikmed baseerivad küll enamuse ajast LAs ) ning sedamööda jäädvustus see riik mu hernesuurusesse mällu.
El Salvador ise aknast vaadatuna tundus arenenum, kui eelmine riik, kus viibisin.
Viimases ÜRO Inimarengu edetabelis on nad küll suht lähestikku ( El Salvador 103. kohal ja Guatemala 118. ) ning ka SKP on 5255 vs. 4568 USD ent tegelikkuses on maadevaheline vahe suurem.
Nüüdne riik on looduse poolest hoolitsetum, teeäärte rohi on lõigatud ning teed paremad. Autopark on samuti kaasaegsem ning lõhe rikaste ja vaeste vahel pole nii drastiline, kui see oli eelmises riigis. El Salvador on muide kõige tihedamalt asustatud riik Kesk – Ameerikas, seitse miljonit elanikku vähem kui poolel Eesti pindalast.
Paari tunniga olime pealinnas ning kuna oli juba pime ja kell pea seitse, tuli mingi ööbimisvariant vaadata. Ühe guesthouse ka leidsin 20 USD eest ning olen nüüd teist ööd siin.
Eile õhtul ajaliselt palju enam teha ei jõudnud, ainult söömas käia. Täna oli programm tihedam ning käisin linnaga tutvumas ja jõulushoppingust osa võtmas. Jõulumeeleolu on siinsel laiuskraadil juba ammu inimeste südametes, ainult põhjamaalasel läheb siinses palavuses aega selle fakti konstanteerimisega. Kinkide ostmine käib aga samamoodi ning lisaks poodidele on kõik tänavadki müügiputkasid täis ja sealt on võimalik tõenäoliselt kõike osta.
Muide, ise asjaga kokkupuutununa, siis Euroopas võidakse oma ühisrahast arvata mida iganes ( peamiselt seda et tegu on maailma esivaluutaga ), siis siinses regioonis võib sellega seinu tapetseerida või midagi muud teha, milleks fantaasia voli annab. Mitte ükski pank ei soovi neid rahatähti näha ning viimati oleks neist võinud vabaneneda Mehhikos. Ka seinast on vähemalt minu kaartidega äärmiselt raske vahendeid saada ning ainsaks võimaluseks on valitud pankade kontorist koos passiga sula väljavõtmine. See pole kõige lihtsam tee ent ainuke võimalik.
Homme liigun aga tõenäoliselt edasi, kuigi siin linnas mulle meeldib, kasvõi juba seetõttu et pole päris selline gettokoht nagu Guatemala City oma hiilguses oli. Suunana tõenäoliselt riigi suuruselt kolmas linn San Miguel et sealt peale ühepäevast peatust teekonda Hondurase poole alustada. Ent eks elu näitab, kuidas läheb.
Pildil on 39a Av Norte ja Calle Las Palmas`e tänavanurga lõhnakunn, kelle butiikist leidus lisaks kohalikele parfüümidele ka Elizabeth Arden`i, Burberry, Dolce & Gabbana ning Dior`i toodangut jõulukuiste hindadega ( originaalid mõistagi ). 100 ml toodet alla 10 USD - mehe parim kink oma naisele. Või mehe parim kink oma mehele.

1 Comments:

Blogger Bigfoot said...

Ma ei tea mis bänd on Crooked Stilo aga mul tuleb meelde laul, kus naisterahvas laulad Saaan Salvador :)

09:42  

Postita kommentaar

<< Home