10 detsember 2007

Tulum, tuntud headuses ...



Kell kümme hommikul astusin bussi ning suunaks 7000 elanikuga asula nimega Tulum. Ega siin midagi sellist küll pole, mille pärast extra kohale sõita ent vahepeatusena vägagi bro. Rand on tõeliselt kaunis ent kuna täna oli pilvealune, siis käisin seal ainult ringi keeramas ning varbaid vette kastmas.
Päris kindlasti on asula üheks suurimaks tuluallikaks turism, sest hotelle-hostelle on siin piisavalt ning peatänav suveniiri/ T - särgi ärisid täis.
Homme hommikul sõidan piirilinna Chetumal`i ning õhtuks katsuks jõuda Belize ühe tuntumale saarele, Caye Caulker`ile. Seal võiks siis paar päeva lebotada ent see paistab kohapeal.
Sarjast ” Maailm on ikka väike küll ” tänane juhtum.
Tulin just rannast ning astusin ühte suvalisse kioski sisse et juua osta. Kõnnin lõppu, külmutuste juurde ning näen et mulle naeratab vastu üks sakslane, kellega koos eelmise aasta 29 - 31. detsembrini tegime austraalia suurimale saarele Frazer Island`i jeepisafari. Meid oli kokkupandud grupis kaheksa: viis nahkpüksimaa esindajat, kaks lõunakorealast ning üks eesti vant. Ja nüüd saame siin külapoes kokku. Ta oli naisega kahenädalasel puhkusel lähedal asuvas kuurortis. Maailm on nii väike, nii väike.
Aga homme uude riiki.