14 juuni 2006

Neli nädalat täis



Täis pealkirja kontekstis ei tähenda purjus, hoopis neli nädalat maakera kuklapoolel elamist on täis. 48 võiükskõikkuipaljukessedaöeldaoskab veel ees.
Eile õhtul käisime siis ehitusel töötamiseks vajalikku nn. blue card`i tegemas. Kella viiest üheksani õhtul oli töö-ohutuse kiirkursus, kus lisaks meile osales veel kuskil kümme nägu. Kursuse korraldaja oli tegelikult muhe vana, rääkis palju, tegi nalja palju ning näitas videoklippe, nagu ikka. Lõpuks pidime ka kümneküsimulise testi ära täitma, mille õiged vastused ta ära näitas. Maksis see lõbu AUD 70 ning nüüd siinse osariigi - Queensland`i - ehitusobjektid hulga turvalisemad, kui meid sinna tegutsema lastakse. On need jee.
Idee poolest peaks meil töökoht olemas olema ent seal saame nüüd juba ohutult madistama hakata alles paari nädala pärast. Kuni sinnani tuleb midagi muud genereerida.
Seepärast panimegi hommikul üheksast autole hääled sisse ning läksime ex tempore ehitusobjekte läbi kammima, et kas kuskilt mingit tööd pakkuda pole. Lihtsalt võtsime sihtmärgiks kõrged kraanad ning sõitsime kohale. Käisime kuskil viiel suuremal objektil ( loe: kõigil suurematel siin linnaosas ) ning ühel oleks saanud kohe täna kasvõi alustada. Teistel kahjuks hetkel midagi pakkuda polnud.
Sellel ühel oli aga palk suht niru, olgugi et lubati maksta mustalt ning iga päeva lõpuks kätte. Palk, mida pakuti, oli AUD 80 päeva eest ehk siis ääretult vähe. Soome kuttidel on näpud põhjas ning nad lähevad homme kella seitsmeks sinna. Ma praegu veel oma nahka sellise hinna eest müüma ei hakka, vaid suundun homme hommikul kõrvallinnaosa kraanasid kontrollima. Niipalju vana rasva veel on. Juhul, kui midagi paremat ei leia, tuleb vist ka nädal ära kannatada aga eks see näha ole.
Siin tööd otsides ning tehes tuleb selline asi nagu eneseuhkus mõistagi ära unustada, sellest ma olen juba aru saanud. Samas, pole mul vähemalt praegu veel kavas siia püsivalt jääda ning seepärast saab kõike võetud mööduva nähtusena. Teenida on vaja niipalju, et saaks järgmisse kohta sõita ning seal alustada jne. jne.
Täpselt nagu ma need neli nädalat siin teinud olen.
Lõpuks niipalju kõrvale panna, et saaks tagasisõidupileti osta, aga see pole nii primaarne.
Küll ema aitab.