28 mai 2006

Pisut hindadest



Panen veel paar rida juurde, kuna nagunii targemat teha pole.
Paar päeva tagasi kirjutatud töö otsimise jutule lisan niipalju, et kohad kuhu oma resümee saatsin, on valdavalt olnud taludes abilise kohad. Ning loomulikult, kui CV ära saata, vastust sellele silmapilkselt ei tule. Siiski on abilise soovijaid kümneid ning mõned kuulutused on juba kuu aega üleval olnud ehk siis peaks vajadus päris suur olema. See siis mulle pähe ei mahugi, et kui lõpuks mingi hull eestlane välja ilmub ning soovi avaldab, siis ei soovita ka mind näha. See on mõistagi nende valik.
Selles suhtes oleks selline koht hea, et saaks peres elades keelepraktikat, näeks inimeste elu-olu lähemalt ning õpiks kultuuri tundma. Isiklikult mul muid nõudmisi polegi, et oleks austraaliakeelne keskkond ning 13 - aastane tütar.
Keelt saan mõistagi ka praegu praktiseerida, aga on siiski eri asi, kas räägid seda tugeva saksakeelse või prantsuse aktsendiga või shotidialektiga, millest mõnikord on ütleme, võimatu aru saada. Aga siiski on ka see parem, kui ei midagi. See ju siiski üks peamiseid põjuseid oli, miks siia tulin ning miks nii kauaks jääda kavatsen, et lõpuks ometi austraalia keel selgeks saada.
Hindadest ka väheke.
Bensuhinnast juba olen rääkinud, gaasi hind autodele, kes sellist tarbivad, on kuskil 50 centi, diisel kuskil AUD 1.43.
Ujulaid on paar, üks on tavaline ning maksab 4.20, teine on moodne koos sauna ning spaakompleksiga ning kogu kompleksi pääseb AUD 7.00 eest.
Kossukompleksi leidsin ka täna üles ning kuulu järgi on linnal vist päris kõva meeskond, mis mängib esiliigat. Sinna ma nüüd vaevalt pretendeerima hakkan, aga mängida pidi meestega õhtuti saama küll, seega hakkan seal käima. Mis kompleksis meeldis, et oli neli kõrvutiolevat väljakut ning ühel toimuva trenni ajal sai, kes tahtis, teistel väljakutel peale visata. Eestis sellist asja ei lubata, et inimene tänavalt ( vahetusjalanõudega mõistagi ) tuleks ning loobiks peale.
Jõusaali leidsin ka ja hakkan ka ehk käima. Kuu maksab AUD 42 ning saal on uus ning uute seadmetega.
Toidu kohta ka mõned hinnanäited. Keskmiselt kui ostukorv kokku panna, siis ehk pisut kallim tuleb, kui eesti oma tuleks. Mõned artiklid on odavamad, mõned kallimad. Jogurt on kordi kallim, kilone karp maksab kuskil 4.50 - 4.90, väiksemate topside kilohind mõistagi veel kallim. Piim maksab kuskil 1.20 liiter ning kolme erineva rasvaprotsendiga on pakkuda. Kõige vägevam oli vist isegi ligi viiese protsendiga. Piima saab mõistagi ka liitristes pakkides ent levinuimad on siiski kolmeliitrised kanistrid, mis on mõistagi ka kogemus omaette. Jäätiseliiter on kuskil natuke üle dollari, kui suurem pakk ( 5 liitrine ) osta. Üleüldse on pakendid siin päris suured ning see ausalt öeldes paistab ka tänaval liikuvate inimeste särgi alt välja, et suuri koguseid on tarbitud.
Sama kehtib mõistagi ka mahlapakendite kohta. Liitrist naljalt ei leia, on kaheliitrised, kahe ja poolesed ning neljased. Liiter maksab 1.30 kuni 1.50.
Värske kurk 1.20, tomat 2.40, hakkliha kilo umbes seitse, sealiha kuskil viis kuni kaheksa dollarit, kana kaheksa - üheksa, loomaliha üle kümne. Juustukilo alates viiest, sinki lahtiselt ostes viilude hind alates kaheksast. Kartulikilo dollar kuni kaks ja pool. Õunad kaks pool kuni neli pool, banaanikilo on müstiline, kuni kaksteist teinekord. Kokad, pepsid dollar liiter, õlu on 0,375 pudel 2.20 ning 0,800 pudel 3.25 kui osta neljane pakk. Kangematest napsudest 0,7ne Smirnoff, Jim Beam, punane Walker, Baileys igaüks AUD 25.
Niipalju tänaseks statistikast.
Täna kolis siia kaks sakslast juurde ning kohe algavat jalka MMi silmas pidades das ist nein gut. Ei jõua seda võidukisa ära kuulata.

PS. Hommikul ärgates oli toa temperatuur selline, et õhates tuli auru suust. Selline talv siis siin.