25 mai 2006

Adelaide viimane öö



Eilse kirjutise valmimise ajal olid tõesti päris karmid meeleolud, ajab ennast nüüd juba naerma, mis veel aasta pärast tagasi vaadates ...
Elu on karm, aga õiglane tõdeb mõni mees aeg-ajalt.
Pisut tööst ning sellega seonduvast.
Nagu eelnevalt juba konstanteerisin, on tööd küllalt. Probleem on selles, et kui soovida väheke paremat tööd, siis seda ei saa. Eks see on igas riigis samamoodi, et alustada on raske. Ilma tutvusteta on keeruline, et mitte kasutada sõna võimatu midagi paremat leida. Teine, mida CVs näha soovitakse, on soovitajad. Aga ok, kuigi mul kestis eelmine töösuhe 4,5 aastat ning soovitaja oleks sealsel laiuskraadil ehk vägagi mõjuv, ei maksa see mõistagi siis mitte muhvigi. Nokk lahti ja saba ka lahti.
Nii siis ongi läinud, et olen vist paar- kolmkümmend resümeed nädala jooksul ära saatnud ning kasu olematu. Paarist kohast on täitmiseks mingi ankeet tagasi saadetud ning sellega kogu asi piirdubki.
Ok, vahet pole, kuhugi pakkijaks pääseks päevapealt. Seal makstakse aga kuskil 11-12 AUD tund. Teed nädalas 40 tundi = 440 AUD - 29% tulumaksu = 312 AUD - hosteli üür 108 AUD = 204 AUD - toit, bens, lõbustused = ca. mitte muhvigi reisimiseks kõrvale panna. Hingitsemiseks on see variant ju ka parem, kui mitte midagi ent siiski.
Nii ei jäägi muud üle, kui kolin homme ca. 400 km ida poole väikelinna nimega Mildura ning jätkan sealsetes viinamarja istandusdes oma teekonda. Tunnipalk on kuskil 15 ning eeliseks see, et tulumaksu maksan 13%, kuna teen maatööd. Ööbimiskulud on samas suurusjärgus. Lihtsalt liitsin ja lahutasin paar päeva ning leidsin selle kõige õigema olevat.
Saab näha, kuidas seal net`iga lood hakkavad olema, kuivõrd hea ligipääs saab olema.
Ehk siis kas õnnestub blogi aeg-ajalt täiendada või ei. Nagunii keegi ei loe ent kasvõi endale mälestuseks oleks ikka hea lisada paar repliiki mõnikord.
Siin, Adelaides, on piisavalt netikohvikuid ning ka wi-fi võrke on, linnas liikudes on 22 võrku parimas kohas kättesaadav olnud. Loomulikult on pea kõik kinni ent üks võrk, mis mulle tuppa praegu ulatub, on olnud lahti ning olen seda armutult ka kasutanud. Seegi selgub siis kohapeal.
Muidu on aga shortsiilmad lõppenud ning talv tulekul. Päeval on +15+17 ning öösel ehk +7. Ehk eesti keeles paksemate riiete muretsemine on olnud vägagi aktuaalne. Eks mõistagi pisut kadedaks teeb, kui Eestis lipatakse shortsidega Jaanipäeval, ise aga tõmbad taaskord friisi selga.
Elu on täis valikuid.