20 mai 2006

Eesti Maja



Adelaide on rahvaarvu poolest viiendal kohal Austraalias ning tõepoolest valitseb siin justnimelt nii unine meeleolu, kui lugenud olin.
Elanikke on umbes 1,2 miljonit, aga välja see ei paista küll kuskilt. Mõistagi on oma väike city mõne pilvelõhkujaga ent valdavalt elatakse eeslinnades eramajades. Ausalt öeldes sellist suuremat magalarajooni mulle polegi silma hakanud, kui siin ringi olen sõitnud. Väga palju on rohelust, näiteks ka kesklinn on igast ilmakaarest suure pargiga ümbritsetud ning peale parki algavadki eramajad.
Et elu kulgeb väga rahulikult, on ka liiklus samasugune. Väga viisakad ollakse teineteise vastu ning kuhugi ei kiirustata. Algaja vasakpoolse liikleja jaoks ideaalsed tingimused.
Kontrast aasia riikidega on liikluse osas mõistagi kolossaalne. Hakkan aru saama, miks seal niivõrd soositud automaatkastiga masinad on. Kui üks käsi on roolil ning teine kogu aeg signaalil, millise liikmega ei tea, käike siis tuleks vahetada? Pluss muidugi see, et punane tuli fooris on neile, kellele see korda läheb. Enamus sõidab nii nagu tahab. Vöötrada oli suuremates linnades lihtsalt tänavakaunistuseks. Kiired jalad ning 360 kraadi pöörlev pea aitasid üle tee jõuda. Eesti pealinnast tulnule mõistagi sisseelamine raskusi ei valmista, selles suhtes Tallinna liikluskultuuri(tuse)le kõvad plussid.
Adelaide`s on ka oma Eesti Maja, aadressil Jeffcott St. 200
Täna käisin seal kohapeal, paraku mingit tegevust seal küll märgata polnud. Proovisin ka paarile numbrile helistada, ent need ka ei vastanud. Siin on paar pilti, mis seal tegin. Iseenesest päris suur maja kohalike eestlaste kasutuses. Ma ei teagi päris täpselt, kuidas eesti majade üleüldine ajalugu on, aga minu mäletamist mööda panid põgenikud peale sõda rahad kokku ning ostsid siis ühiselt suurematese linnadesse maja, kus koos käia.
Järgmine nädal olen mõelnud vaikselt tööd otsima hakata. Nagu kirjutasin, tööd on, kes seda teha soovib. Tuleb lihtsalt CV koostada ning seda igalepoole saata või kuhugi tööbüroosse end kirja panna või ise ukse taha küsima minna. Eks paistab, kuidas läheb.