28 aprill 2006

Täiskuul kõik naised on hullud ...



Legendid kanduvad suust suhu ning annavad asjale, teadagi, värvi juurde.
Legend räägib et aastal 1988 pidas mingi kamp sünnipäeva. Et see pidu läks vägagi korda, otsustati seda korrata ning sama kamp pidutses Paradise Bungalow`de juures kogu täiskuu öö. Alguses ööhämaruse eemaletõrjumiseks korraldatud peost hakkas kasvama suur vaatamisväärsus. Ning info levides hakkas pidutsejate hulk järjest suurenema. 90ndatel oli see maailma ränduritele Meka`ks, peale seda liikus info interneti vahendusel ning praeguseks on Full Moon Party kasvanud välja vähemalt aasia, tõenäoliselt ka maailma üheks suurimaks regullaarseks rannapeoks.
Legend oli sündinud.
Osavõtjate hulk sel peol jääb 8-20 000 vahele, on räägitud ka 30 000. Tavaliselt algab pidu täiskuule eelneval ööl ning kestab mitu päeva. Ja nii iga kuu.
Üle kümne tantsupaiga samal piitsil, igaüks eri stiiliga, transest tramm&bussini.
Haad Rin`ni rand täitub pidulistest üle terve maailma, peamiselt küll eurooplastega, kes osalt seetõttu omi reisigraafikuid seavad. Ok, on taaskord räägitud peo liiga kommertslikuks muutumisest ehk hipide peos on kasvanud välja keskklassi kokkutulek. Ei tea, fakt on see, et peo ajal veavad kaatrid rahvast Koh Samuilt Koh Phanganile kogu öö ning huvilisi piisab.
Et sel aastal toimuvad FMP peod muuhulgas 13. aprillil ja 13. mail, siis reisigraafikut tehes ma ei hakanud nii väga nende pärast pingutama, kuna nii suur fänn ma ka pole.
Pisut väiksemad ent kuulu poolest ehedamad üritused on Half Moon Festival, toimub kaks korda kuus ning Black Moon Party, kord kuus ning just eile/täna 27ndal aprillil see teoks saigi.
Baan Knai rannas oli rahvast ehk paar tuhat ning fiiling hea. Pilet 200, mille sees oli ka drink ning muusika hommikuni. Nagu kirjutasin, väga suur fänn ma pole, hommikuni vastu ei pea, aga neljani transetasin küll. Ja tõesti, selline mõnus vabaõhu ööpidu. Mitte liiga kolossaalne, vaid just õige atmosfääri ning rahvaga.
Jutud räägivad, et siin pidi iga öö kuskil rannas pidu olema, on vaja ainult infot. Igal juhul, Haad Rin`i rannas olevates klubides saab küll end välja elada ning seda iga õhtu.
Seega olen pääsenud taas elementti. Järgmiseks viieks ööks.