26 aprill 2006

Põhjanaabrid ja poks



Koh Samui on suuruselt kolmas saar taimaal ja kuigi igas sadamas pidi vähemalt üks eestlane leiduma, pole ma veel teda kohanud. Seega puuduvad andmed, kas keegi maarjamaalastest on siin ka aastaringselt vegeteerimas.
Kuna üks samuilaste vanasõna ütleb umbes nii: kui korra oled saarele tulnud, tuled alati tagasi; siis poleks midagi imestada, kui siin keegi eestlane ka püsivalt elaks.
Põhjanaabreid on seevastu vähemalt paar, kellel on oma bisnes ning kes elavad siin püsivalt.
Tõsi, siiani olen suutnud neist vaid teise üles leida. Mikko ( vist Vuori ) majandada on ta enda restoran küllaltki rahvusliku nimega Sibelius. Seinal ripub soome lipp ning teist seina on kaunistamas vanad puusuused ning paar vanu uiske. Ta enda sõnul olevat teda Samui lennujaamas päris pikalt vaadatud, kui suused õlal lennukist välja astus. Menüüst leidub mõistagi ka poroliha.
Aga teist soomlase omistuses olevat baari Cocobanana Beach Club`i pole ma veel suutnud välja kaevata, tõsi nii väga aktiivselt pole otsinudki, ent siiski. Selle omanik peaks olema keegi Yki. Mees, kes pidavat saarel elama juba üheksa aastat ning olevat kunagi lubanud, et kui mäkdoonalds saare üles leiab, siis tema läheb. Praeguseks on siin nii mäkdoonalds, burgerking kui ka pitsahatt, aga vend püsib. Menüüs on mõistagi nii salmiakkikossu, kui ka kokteil nimega Hanoi Rocks. Need kõik on aga jutud, millele ma pole veel kinnitust saanud.
Populaarne ala taimaal on muay thai ehk thai boxing, mitte segi ajada kick boxinguga, kuigi mina neil vahet ei tee, pidid siiski eri asjad olema. Et kui kikpoks on peamiselt löökidele orienteeritud, siis taipoksi ampluaa on laiem, ent tõesti ma pole huvi tundnud. Igal juhul, õhtuti sõidab siin ringi pikap, mille kastis olevatest kõlaritest reklaamitakse järgnevat nn. suurte matshide õhtut. Ehk siis superfight, superfight, tomorrow. Pole, käinud, pole näinud.
Küll juhtusin aga nägema, esimest korda küll taimaal olemise jooksul, baaris toimunut amatööride vabamaadluspokspaaritumis rituaali. See tundus olevat vabakaalu mats olevat, pool-raskekaallane vs liblikkaallane ning lõppes mõistetavalt üsna kiiresti. Toimus see mõned päevad tagasi peale inglise karika poolfinaali Liverpool-Chelsea lõpuvilet ning kahtlustan, et lõpp-tulemusel oli oma osa tekkinud arusaamatusel ...
Aga mida mina tean.