18 aprill 2006

Nightlife



Tuleb vist kohe alustada populaarse postkasti rubriigiga.
Paljud lugejad, nende seas Ilari Jaatinen Jyväskyläst, Julio Hernandez El Salvadorist, Karem Galadze Kutaisist ning Zbignew Lodzwyzky Krakowist neljal korral, on lähestunud palvega rääkida pisut ööelust.
Ööelu kirjeldades tuleb mõistagi arvesse võtta Kultuuriministeeriumi 24. jaanuari määrus nr. 125/12, mis asetas sellele blogile vanusepiiranguks K-8.
Enivei, võiks öelda et linn, ametlikult 100 000 sisekirjutanuga, tegelikkuses mõistagi suurem + tohutu turistidehulk, ärkab ellu alles pärast päikeseloojangut. Nii on ka allakirjutanu pääsenud omasse elementi, kus magama minnakse kuskil seitsme-kaheksa ajal ning ärkamine toimub pärastlõunal, millal see siis toimubki.
Kes millise suunitlusega on, aga omad piirkonnad-baarid on siin nii ilusate poiste austajatele, lady boy`de fännidele, kuid mõistagi kõige arvukamalt on tüdrukutebaare. Ja neid viimatinimetatuid muide on.
Maitse üle teatavasti eriti ei vaielda, samuti nagu naiste ilu üle, lihtsalt üks võtab ema, teine tütre, kuid ... Rusikareegel tundub olevat selline, et ilusamad ( nooremad? ) tüdrukud on koondunud nn. go-go baaridesse ning vähem atraktiivsemad tavalistesse nn. õllebaaridesse. Vastavalt siis ka hinnaskaala, ehk go-go baarides kellegi konkreetse vastu huvi ilmutades tuleb pisut rohkem välja käia, kui tavalises baaris.
Piletit pole kuhugi. Selle mõistagi kompenseerivad joogihinnad, kuna sisse astudes on ikka viisakas koks või paar teha. Alkokokside hinnaspekter liigub vahemikus 125 - 200 ning ka karastusjookidel on suht sama hind. Jutt käib go-go baaride hindadest. Õllebaarides algavad hinnad 50st mahlade puhul.
Piletit pole ka diskoteekidesse, sest kõik ( mees )turistid on automaadselt VIP kliendid. Discodest kõige populaarsem, suurem ning mingil määral ka kõige kitshilikum on Tony`s.
Veel on kohalike seas ehk kõige populaarsem Lucifer, siis Marine ning hinnaspektri poolest tipus olev Galaxy Cabaret, mille sissekäiguesine tundub õhtuti olevat ( vanemate ) turistide jaoks suurimaks tõmbenumbriks. Siseneda keegi ei söenda, küll aga uudistatakse ainukesena Walking Street`il teise korruse klaasseina taga tantsivat (vene?) tantsutüdrukut. See on ka koht, kus ainult valged tüdrukud tantsivad ning pole lihtsalt mõtet tõsiasjadele vastu vaielda, teevad nad seda muidugi neileomaselt nõtkelt ning graatsiliselt vs. kohalike tantsutüdrukute elastsuse ning tantsuoskuse puudulikkus.
Kuna prostitutsioon on ametlikult keelatud, siis seda pole.
Tavalistes baarides on ametlikult tööl 5st arvan et 30ne tüdrukuni, kelle eesmärk on mehi lõbustada, nendega suhelda, jooke kokku lüüa, lauamänge mängida või piljardit. Kogu selle lõbu maksab muidugi turist kinni. Ning siis, kui mõni meelelahutaja meeldib rohkem, on võimalik ta töölt ( baarist ) ööks vabaks osta spetsiaalse nn. bar fine või kohalikus keeles pay bar`i abil. Ning edaspidi on juba kahe inimese omavaheline asi, kas minnakse sööma, pidutsema, mere äärde käsikäes jalutama või siis midaiganestegema. Ning see kui tüdrukule meeldiva seltskonna eest ( rahalise ) kingituse teed, pole ju prostitutsioon.
Kogu toimiva süsteemi olen teada saanud päevasel ajal tänaval jalutades ning teiste turistide vestlusi salaja pealtkuulates. Muidu oleks selle(gi) koha peal suur-suur lünk.
Kohaliku elanikuga ringi liikudes näed meelelahutuskohti mõistagi rohkem, kui neid omal käel avastada suudaks. Seda muidugi juhul, kui on soov võimalikult mitmekesine pilt saada. Ei tahaks siin hakata jälle kiidulaulu laulma, aga eilegi õhtul Lu-lu`ga ringi liikudes käisime nii elava bluesmuusika baaris, kui ka kohtades, mis pakkusid visuaalses mõttes uusi elamusi. Ehk siis taaskord mu soovitused temaga kontakteeruda siia saabudes.
Täna on ametlik püha, mil baarid ametlikult alkot müüa ei või.
PS. Üks asi oleks ununenud. Tüdruk baarist saab täiesti valida, tal pole mingit kohustust konkreetse kliendiga kaasa minna. See on ka põhjuseks, miks osadele õhtust/öist seltskonda ihkavatele meestele luu kätte jääb. Ühe oma organi luu nimelt ...