09 september 2009

Teine päev, teine kaotus



Teinekord on selline tunne justkui hakkaks pärast kőiki neid pikki aastaid juba spordist midagi jagamagi ent see tunne on petlik.
Olin rangelt seda meelt et Venemaa koondisel on potensiaali turniiri käigus päris kaugele edeneda ning eilne vastane, Saksamaa, on pelk suupala pikal teel ent ei. Kiitsin Bőkov´it ning tema tarka ja kaalutletut tegevust mőlemal pool väljakuotsas ent kui ta otsustab eile mängust 27% tabavusega vabaviskeid korvi sahistada, pole palju enam midagi kommenteerida.
Kui Bőkov paneb vabaviskeid 11/3, kogu meeskond müstilised 49/28 ning mäng kaotatakse kolme punniga - saan väga hästi aru treener Blatt´ist kes peast sőna otseses mőttes kinni hoidis. Mőtle ükskőik milliseid skeeme välja ent kui sakslased raiuvad julmalt vigu ning omad vabaviskeid ära ei pane - läheb nii nagu läks eilses mängus.
Lätlaste kohta ei ei oska ka midagi muud öelda, kui et kahju on nende kohalesőitnud fännidest. Meeskonnal potensiaali on ent lőpp-tulemus on nagu alati. Eilnegi mäng näitas et hetkeliselt ollakse valmis päris ilusateks etteasteteks kogu saali LAT-VI-A, LAT-VI-A hüüete saatel ent vőiduks vormistada seda ei suudeta. Eile juhiti kümne punniga kolmanda veerandi keskel ent siis panid prantslased äärtelt viis ( !!! ) kolmest praktiliselt järjest ning oligi asi otsustatud. Kes veel ei usu, siis prantslaste mängu nüüd kaks päeva lähedalt nähes on nad vőimelised milleks iganes selle turniiri käigus ning usun et panuste kasvades üha vihasemaks lähevad.
Mul tekkis juba esimesel päeval küsimus mida teevad Läti koondises seltsimehed Vitols, Skele, Blums ning Hermanis ? Miks pole kaasa vőetud ühtegi tagameest, kes mängida tahab ning sellele lisaks ka skoorida suudab ? Mille eest Skele´le makstakse klubis kahe hooaja eest miljon taala ? Kas tőesti on vigastatud ja turniirist eemale jäänud Sandis Valters ainuke kes mängu ka ise teha suudab ?
Hermanis vőib ju meeskonna süda olla nagu Kullamäe viimastel aastatel Eesti rahvuskoondises ent kas ta tőesti peab lahkuma jalad ees ?
Eilses mängus tegi Kambala mis suutis ( 18 punkti/6 lauda ) ning ka Biedrins näitas ent heast küljest vőttes 20 lauda ent selleks jääb vőiduks väheseks kui teistelt vajalikku toetust ei tule.
Täna Lätil ellujäämismäng Saksamaaga ning Venemaal printsipiaalne kohtumine prantslastega. Ütleme nii - Venemaa vőidu korral kőlbab lätlastele ükskőik kui väike vőit, Venemaa kaotuse korral peab vőit sakslaste üle olema suur.
Nii lihtne see mäng on.
Ise alustan peale viimase mängu lőppu kella kümne paiku tagasiteed Eesti suunas. Suurusjärgus 1200 km lahutab Rapla´t Gdansk`ist ent vőib-olla teen enne koju jőudmist veel mőne peatuse.
Pildil prantslaste esiviisik.