08 september 2009

Missi - Laura süüdi Läti kaotuses ?



Läti meeskonnale on seekordne turniirist osavõtt peale taasiseseisvumist juba seitsmes ning ehkki saavutused pole kaugeltki samavõrdsed olnud ennesõjaaegsetega ( 1935. a tuldi Euroopa meistriks kümne meeskonna konkurentsis ), on siiski ette näidata 2001 a. 8. koht.
Viimased kolm järjestikust turniiri on andnud kohad vastavalt 13, 14, ja 15 ning mingi haige loogika järgi jäädakse sellel turniiril punase laterna ossa ehk 16 meeskonna hulgas viimaseks.
Meedia on kõikvõimas ning seekordse turniiri eel on palju räägitud nn. läbi aegade koondisest kust ei puudu ei kogemust väljakult ega ka selle äärest, mehi maailma absoluudsetest tipp-liigadest ega ka jõudu. Kõik eeldused selleks et tähtede hea asendi korral suurepärane tulemus välja mängida ent samaväärselt suurepärane võimalus ka selleks et teatavate asjaolude kokkulangemisel järjekordne flopp serveerida.
Peatreenerit Kestutis Kemzura on viimastel päevadel mööda päid saanud eelkõige muidugi selle eest et noore vihase Kaspars Berzins´i distsiplinaarrikkumise tõttu koondisest välja arvas ent paljuski ka seetõttu et lisaks kahepunktilisele koduväljakuvõidule vaenlase nr. 1 - Leedu - vastu, pole kontroll-mängudes vajalikku lennukust üles näidatud.
Ning erandiks polnud ka eilne esimese vooru kohtumine Venemaa vastu.
Arvestades seda et kohale on sõitnud suurusjärgus 4000 fänni kuuevarbaliste maalt, näidati taaskord äärmiselt mannetut mängu milles mina süüdistaks kõiki peale ühe erandi.
Kaspars “ Rocky Balboa “ Kambala on mees kes ainukesena üritas fännide rõõmuks venelastele vastu hakata ent tema pingutusteks jäi väheseks. Kambala vastu on mul algusest peale sügav respekt olnud eelkõige seetõttu et mängijatüübilt oleme üks-ühele sarnased. Pisut nurgelised, piisavalt massi ning julma nahaalsust omavad mängijad, kes on küll viimased tegelased valget lippu masti tõmbamas ning vajadused asjad rusikatega selgeks teevad. Kossuliigad ning ringkonnad kus liigume on erinevad ent suur süda mõlemal hinges tiksumas. Seda tüüpi mängijaid kas armastatakse või vihatakse ent Kambala puhul on diagnoos fännide keskel üks: meeskonna vaieldamatu lemmik.
Võtame potensiaali poolest tegeliku liidri mbaamehe Andris Biedrins´i eilse esituse, milleks oli 6 punkti, mõned lauad ning suur tujutsemine ning pole raske aru saada miks kõnealust kossutähte naise suguelundiga võrreldakse ( vene keeles zvezda - pizda ). On väga võimalik et superstaaril on oma parima sõbra meeskonnast ärasaatmise üle paha meel või oli elukaaslasel Missi-Laural taaskord pea haige ent riigi eest esinedes peaks siiski neil nüanssidel laskma tahaplaanile jääda.
Kolmas potensiaalne varkri soost väljavedaja, tagamängija Armands Skele tõi meeskonna kontosse 8 punkti neist pooled viimal minutil kui mäng oli otsustatud. Riia tõusikluse lipuklubi Essential kuldliikme staatust, mõjusaid tätokaid, kukeharja peas ning pandavat välimust omades saab tõenäoliselt palju naisi ent teinekord võiks oma potensiaali ka väljakul realiseerida.
Häid sõnu ei saa ka Kemzura kohta öelda sest mõned eilsed vahetused olid vägagi küsitavad.
Kokkuvõtvalt võitis meeskond, kellel oli rohkem mune püksis ning Venemaa sai teenitud 81:68 võidu.
Paljud on seda meelt et seekordne Venemaa ei oma suurt potensiaali ent need spetsialistid näevad turniiri arenedes oma imestuseks, kuivõrd valesid järeldusi nad tegid. Loomulikult, mängijate nagu Kirilenko, Holden, Hrjapa ning Kaun puudumine jätab suure augu esiviisikusse ent pingilt on piisavalt noort vihast lihast väljakule suundumas + peatreeneriks maailma oma ala absoluutne tipp.
Just taktika oli eile see, millega lätlased üle mängiti. Kambala vastu rohtu ei leitud ent näiteks Biedrins´ile anti algusest peale niipalju keha et mehel kadus ruttu mängutuju.
Kolm 213-216 cm torni + mängujuht Bõkov + uus kodustatud jänki McCarthy olid piisavaks argumendiks et võit võtta.
Bõkov on liidriks tõusnud viimaste mängudega ning eile juhtis kindlakäeliselt meeskonna tööd + visates näiteks ise 22 punkri ( neist 14 mängu esimese 8,5 minutiga ).
34-aastane McCarthy ( nimi särgil Mak Karti ) sai kodakondsuse vahetult enne turniiri algust ning vähemalt eile õigustas seda täielikult, olles mees kes lõpu eel kahepunktiliseks kahanenud eduseisu taaskord turvaliseks kasvatas oma pealtpaneku ning koheselt järgnenud kolmesega.
Pildil totaalne flopp Biedrins riietusruumi suundumas, taustaks Kambala.