07 september 2009

Kossu EM: eelmäng



Osaliselt on selle reisi trajektoor teatava ajakavaga paika pandud.
Ukrainamaale ei sattunud ma mitte niisama augusti lõpuks, vaid teadlikult selleks perioodiks kui kõik puuviljad ( + 1,5 kroonise kilohinnaga arbuusid ) valminud olid ning neid armutult hävitada sai. Pluss mõistagi 1. septembri aktus selle pidulikkuses.
Kuna Valgevene viisa oli ühekordne ning Poola kaudu tagasi sõitmine vältimatu, hakkasin reisi ettevalmistades kaaluma ka kossu EMil pealtvaatajana kaasalöömist. Vahepeal mõtlesin juba käega lüüa, Eesti ära sõita ning asja hoopis teleka kaudu jälgida ent õnneks siiski nii ei teinud.
Kuna alagruppe on neli ning vastavalt ka mängulinnu samavõrd, jäi üle ainult sobiv mängupaik valida. Häid gruppe on mitmeid ent otsustasin siiski Gdansk´i kasuks kus lisaks ilma Nowitzki´ta mängivale Saksamaale ning Kirilenko ja Holden´ita Venemaale mängivad lisavalikturniiri võitnud Prantsusmaa ja meie lõunanaaber Läti.
Pinget on õhus kuhjaga ning mängud tõotavad tulle põnevad.
Kuna minu vaieldamatu sümpaatia kuulub meie lõunanaabritele ent teadmata nende fännisektori asukohta läksin täna piletit soetades kuldset keskteed. 120 zlotine ( pea 450 kroonine ) homne päevapilet sai võetud teise ritta praktiliselt keskjoone juurde nagu õigele muuvistaarile kohane. Poole odavamad propuskid oleksid mängu lasknud ülevalt jälgida ent sealt rahvusvahelisse telepilti pääsemine poleks niivõrd kindel olnud. Seega, kui homset Venemaa – Läti mängu Viasat´i vahendusel vaatama juhtute, siis ma olen see kolme roosat õhupalli lehvitav ning hüsteeriliselt telepilti pääseda üritav vend sealt teisest reast.
Hommikul on esimeseks asjaks siiski ummikuid vältides õigeaegselt linnast jalgalaskmine ning peale üle 300 km läbimist riigi tähtsaimas sadamalinnas enda sisseseadmine.
Teisipäevase ja kolmapäevase pileti võtan kohapealt vastavalt tekkinud situatsioonile.
Pildil muuvistari istekoht.