17 märts 2008

El Superclásico


Nagu eelnevalt mainisin, esindab pealinna riigi meistrivõistlustel praegusel hetkel seitse meeskonda. Üleüldse on linnas 24 profitiimi ning selle näitajaga ühe linna meeskondade osas ollakse maailmas esikohal.
Seitse tiimi küll meistrisarjas ent kaks on üle kõige, ütelgu teiste tiimide fännid mida soovivad. Boca Juniors ja River Plate on meeskonnad mida jalkahuvilised üle maailma teavad ning nende kahe omavaheliselt kohtumisest ei puudu kunagi elektrit ( ja väravaid, kollaseid-punaseid kaarte ning võitlust iga sentimeetri pärast mõistagi ka ). Nende kahe võistkonna kohtamist iseloomustatakse siis pealkirjas toodud sõnaga ning see on kõige klassikalisem kohalik derby siinsel kontinendil.
Boca Juniors on sinikraede meeskond ning oma alguse saanud La Boca tööliskvartalist kus itaaliast saabunud õnneotsijad klubile hinge sisse puhusid. Tuntakse seda Maradona meeskonnana, kuigi viimane on siin ainult mõned hooajad mänginud. 23-kordne riigi meister ning ka mõnede rahvusvaheliste tiitlitega pärjatud.
River Plate seevastu on nn. korraliku pereisa tiim ehk valgekraede soosingus. 32-kordne maa meister.
Seega lähtekohad armutuks võitluseks on enamgi kui selged – sinikraed vs. valgekraed.
Olen siiski sunnitud tunnistama et seekord jääb mul suure tõenäosusega nendevaheline vihane heitlus nägemata, kuna esimene võimalus selleks avaneks meistrivõistluste 13. voorus neljandal mail ent selleks hetkeks olen siinse tolmu püksisäärtelt juba ära pühkinud.
Järgmise pühapäeva Boca Juniorsi ( just nimelt seda satsi fännan ma neist kahest ) kodumängule olin ma nagunii minemas ent mu eilne siiasõit oli põhjustatud soovist ära näha ka River Plate kodumurul. Samuti ära vaadata nende kodustaadion, 65 645 fänni mahutav El Monumental, mis on ka riigi koondisele põhiliseks mänguväljakuks.
Tänasele, kell 16.10 algavale mängule kohale ning A-tribüüni pilet 75 peesot ( 25 USD ), otsa peale oleks 45 peesoga pääsenud.
Seda peab ütlema, et praegusel hetkel on kodumeeskonnast ainult kõlav nimi alles, sest see mis väljakul toimub, ei anna põhjust rõõmuhõiseteks. Meeskonna treeneriks muide on 90ndate riigi koondise väljapaistev poolkaitsja Diego Simeone.
Küllasõitnud Racing Avellaneda on kuue vooru järel tabeli viimane, paraku väljakul ei tuntud mingit aukartust kuulsa vastase vastu. Mängu tase eriti kõrge polnud ning väravad jäidki löömata. Pealtvaatajaid oli tänasel pühapäevasel pärastlõunal hinnanguliselt 50 000.
Pildil kodumeeskonna poolehoidja.