14 märts 2008

Cordoba


Cordoba`st olin vähemalt enne linna saabumist kuulnud.
Tõsi, see Cordoba asub Hispaania lõunaosas ent mis vahet seal on ?
Bussisõit kestis kuus tundi ning viis sellest magasin. Enda iseloomustamiseks peangi ütlema seda et selliseid magamisprobleeme nagu osadel reisijatel, mul pole. Kui midagi teha pole ning buss mõnusalt kõigutades teed mõõdab, lasen ma koheselt silma kinni. Näiteks viimasest ( 21-tunnisest ) maratonsõidust magasin tõenäoliselt kuskil 15 tundi. Mida ehk ei olegi nii vähe. Vahepeal toitu serveerides aeti üles, muidu põõnasin. Aga olgu.
Cordoba on riigi suuruselt teine linn umbes kolme miljoni elanikuga. Elanike arvu poolest sama suur nagu paljud linnad Eestiski. Või oli see Hiinas. Noh, ei mäleta nüüd ent ühes neist kahest igaljuhul.
Bussijaamast takso mille juht kuulas kohalikku Elmar´it ning laulis kõik lood kaasa. Küsis ka minu arvamust viisikestest. Jaa, jaa, head lood.
Hostel kesklinnast ning voodikoht kaheksases toas. Hostel ise ok, tasuta wi-fi tõstab punkte. Viimaseid hostele valides olengi sellele rõhku pannud sest ehkki netikohvikuid on siinseski linnas rohkelt ning tund maksab suurusjärgus viis krooni, on oma arvutiga netti pääsemine just siis kui huvi selleks tekib, siiski eri asi.
Täna tegin linnas kerge tuuri ning lisaks poodide kammimisele jõudsin käia ka paaris muuseumis. Kohalik linnamuuseum meeldis väga kuigi ning kuigi näitused ise nii väga muljetavaldavad polnud, siis hoone seevastu oli äärmiselt koloriitne.
Üks asi, millega nüüd esimest korda kokku puutusin, on ülekäiguradadel autode foori punase tule ajal reklaamitegijad. Lugenud sellest nähtusest olin ent ise näha on ikka ise näha. Väga võimalik et see marketingiviis on kuskilt teiselt maalt või linnast, näiteks Suurest Õunast maha kopeeritud – mina nägin seda siiski esmakordselt.
Jalakäiate rohelise tule süttides marsib umbes kümnepealine noortekamp vöötrajale ning vastavalt taktikale kas lehvitavad plakatidega või vastupidi – jäävad jäätunud seisma. Autojuhtide tähelepanu sellele operatsioonile on igal juhul garanteeritud.
Pildil üks järjekordne reklaamijate grupp.