10 märts 2008

Rapla relvapood *


Nonii, käed taaskord üles ning hüppame kõik kaasa !!!
Ütleme nii et tagasihoidlik 21 – tunnine bussireis on seljataga ent Salta linna asemel olen hoopis teises kohas ent kõigest mõistagi lähemalt.
Eile hommikul kell kümme kirjutasin end sellest äärmiselt meeldivast hostelist välja ning sõitsin bussijaama et asja uurima asuda. Kuna Puerto Iguazu´st väljus Salta`sse ainult üks buss ning seegi alles õhtul, siis otsustasin kohaliku bussiga sõita Posadas nimelisse linna mis nagunii tee peale jääb et järsku läheb sealt rohkem sõiduvahendeid mu sihtmärgi poole.
Kuue tunniga oli hinnanguliselt 300 km läbitud ning kui kell 16.20 kohale jõudsin, selgus et viimane buss Salta poole väljus viis minutit varem. Järgmine öösel kell 02.00 janiiedasi. Bingo !!! Siis mõtlesin ( pole minu tugevamaid külgi ) ning otsustasin et sõidan veel lähemale ning Resistencia nimelisse linna. Viimati mainitud asub suurte teede ristumiskohas ning sealt ometigi peaks busse läbi minema. Kell 17.15 sõiduki peale ning peale kümmet õhtul pidin kohal olema. Sõites aga jäin taaskord mõttesse ning peale pikka arutelu iseendaga jõudsin järeldusele et kui ma tõesti nüüd põhjapoole sõidan, siis seal olemine ning riigi keskossa tagasi saamine võtab vahepealsete pausidega tõenäoliselt nädala ning seda on pisut palju – seega jätame kogu linna ning riigi põhjaosa vahele.
Uus plaan nägi ette Resistencia`sse sõitmise, seal ööbimise ning järgmisel hommikul edasi mõtlemise kuhu ning kuidas. Jõudnud aga linna, kadus aknast väljavaadates igasugune huvi seal ööbida ning kuna see konkreetne buss sõitis riigi keskossa Rosario nimelisse miljonilinna, otsustasin sõitu jätkata. See tähendas aga täiendavat kümmet tundi bussiistmel ent kuna nagunii juba istutud oli, siis kümme tundi ees või taga ei muutnud asja väga oluliselt. Pätti tegin ka ning see läks läbi. Alguses oli pätitegemine tahtmatu, kuna pilet oli ainult Resistencia linna ning pidin seal maha tulema. Pärast, kui plaan oli sõitu jätkata, mõtlesin et ei osta lõpp-punkti piletit vabatahtlikult vaid kui jänesena sõitmine välja tuleb, siis mängin lolli ( aitab alati heade näitlejaoskustega ) ning ostan siis. Ei tulnud ning niimoodi kuluski mul kogu selle 21 - tunnise sõidumaratoni peale vaid 70 peesot ( pisut üle 20 USD ) vs. oleksin täispileti ostnud, maksnuks suurusjärgus 180 peesot ( 55 USD ).
Bussid on siin muidugi superluksid nagu eelnevalt lugeda on olnudki. Kahekordsed, nahkistmetega, LCD ekraanidelt dolby-heliga filme jne. Toitlustamine mitu korda reisi jooksul ning see oli tõesti rikkalik ehk ka mina sain kõhu täiesti täis.
Nüüd siis seadsingi end siia miljonilinna ning tähtsuselt teise riigi finantskeskusesse sisse ning paar päeva vaatan siin ringi. Eelmise peatuspaiga + 33 muutus julmalt +18ks ning taevas on pilvine, shortsi-ilm sellegipoolest.
* Pealkirjas toodud lauseühend pärineb Google otsingust mille kaudu on leitud tee käesoleva blogini. Täiesti müstiline. Mõni mees on vist suhteliselt meeleheitlik olnud Raplamaal, kui väikelinnast relvapoodi otsima on hakanud. Kurat, Raplas on siiamaani väitsaga asi ära aetud või siis äärmisel juhul kirvega. Nüüd enam ei kõlba või ???
Pildil toodud Magnum 357 Rapla linnast ei leia. Klassika küll ... ent netu ...