08 märts 2008

50. riik - ARGENTIINA !!!


Usun et igalühel meist, kes vähekegi reisidas armastab, on omad nn. unelmapaigad või – riigid. Kes soovib romantilises Pariis`is elu jooksul ära käia ( peale Nuustakut mõistagi ), kes sharmelsheigis. Mul on siiani olnud kaks maad, kuhu jalg veel sattunud pole ent hing on vedanud. Argentiina ja Maroko. Ei oska seletada fenomeni, miks just need teineteisest niivõrd erinevad riigid ning miks tõmme neisse nii suur on olnud ent see lihtsalt on.
Seetõttu polegi vaja pikemalt seletada, miks mul juba mitmed päevad enne siia riiki jõudmist 24h erektsioon oli ning taganema ei soostunud. Tunnistan ausalt – kogu mu selle reisi kulminatsiooniks oligi külastada justnimelt seda riiki, kõik eelnev oli eelmäng. Kolm ja pool kuud kestev eelmäng küll ent äärmiselt põhjalik selline.
Nonii aga jäime reede hommikusse.
Peale kerget shoppingut panin asjad kokku ning istusin bussijaamas ARGENTINA silti kandva bussi peale. Sealtsamast kõrvalt väljuvad kohalikud liinibussid ka Brasiilia suunas, seega viisa olemasolul oleks ka see võimalik olnud.
Nagu juba enne kirjutasin, on siinses jõesuudmes kolme riigi linnad kokku saanud ehk Ciudad del Este Paraguay poolt, Foz de Iguazu Brasiilia suunast ning Puerto Iguazu Argentiina poole pealt. Kurioosseks muudab asja fakt et Paraguay´st Argentiinasse sõitmiseks peab kõigepealt üle jõe Brasiilia poole peale sõitma, sealses linnas ligi 10 km läbima ning alles siis Argentiina piiripunkti saabuma.
See on võimalik ka ilma Brasiilia viisata tegelatel nagu allakirjutanu, sest vahepeal lihtsalt bussist välja ei tule ning buss peatusi ei tee.
Ja nii läkski. Buss korjas rahva peale ning ummistunud sillalt minema saanuna sõitsime kümmekond km Foz de Iguazu linnapiirides et siis BRA – ARG piiripunkti jõuda. Paraguay`st väljudes piiripunktis peatust ei tehtud, kuna kohalikel pole ju templit vaja ning ma ei viitsinud ka häält tõsta. Kui väljasõidutemplit oleks vaja läinud, oleksin muidugi pidanud tagasi tulema ent kartus oli asjata.
Argentiina piiril probleeme polnud ning mõnesekundilise kontrolli järel tulistati tempel passi. Tempel mällu igaveseks, kui soovite. Piiripunktist bussijaama ning 5 km kaugusel asuvasse hostelli.
Seda pean veel mainima, et kuigi piirilinnad tänu rohkele kaubavahetusele peaksid kõik ühtviisi jõukad olema, oli Brasiilia pool teistest üle. Muidugi, ka riigi majandus on palju paremal järjel, kui naabrite oma ent ikkagi.
Pildil Hostal Inn hosteli, kus nüüd kaks ööd peatunud olen, bassein.