25 jaanuar 2008

Täienduseks



Vindise peaga jäi eile üks detail lisamata.
Nimelt süü, miks need joonised ning jooned sinna tühermaale nazca-usuliste poolt on veetud peitub tõenäoliselt piloodi – giidi sõnades ehk selles konkreetses piirkonnas sajab ainult 5 – 6 korda aastas ning ka neil harvadel juhtudel saab osaks pelk viieminutiline vihmasabin. Seega piirkonda õnnistatakse kokku kuskil poole tunni taevaveega aasta jooksul ning seda polegi ehk nii väga palju, arvestades milline kuumus ning kõrbele omane leitsak seal valitseb. Kui nüüd taaskord rohelise mandriga paralleele tuua, siis osade sealsete sisemaa piirkondade lapsed saavad alles esimeses klassis õpikut lahti tehes teada, misasi see vihm on, kuna lihtsalt ei saja.
Seega polnud juhuslik näiteks vaala kujutamine, merelindude ( albatross ) joonis, ” käte ” suunamine raaniku poole, ” puu ” tipu suunamine ranniku poole, tahukate ( näiteks trapetsi ) tipu suunamine rannikule – kõik see oli taotluslik jumalatelt vee väljameelitamiseks.
Aga olgu. Täna on taas terve päev tegevust kuna hommikupoole lähen paari kohalikku veiniistandusse degustatsioonile ning pärastlõunal ümberkaudsetesse düünidesse adrenaliinilaksu saama.
Pildil " käed ".