26 jaanuar 2008

Ica veinituur



” Ainult üks ? ” üritas bussijuht mulle märkamatult tuurikorraldaja käest küsida.
Viimane noogutas ning vaatas kõrvale.
Ainukese huvilisena tänasel päeval kobisin väikebussi ning sulgesin ukse.
” Music is broke ” teatas bussijuht ning viitas käega armatuurile, kus maki asemele oli topitud kilekott ” viisin maki täna hommikul parandusse ”.
Paks tolmukiht kilekotil andis oletada midagi muud.
25 sol`i ehk umbes 90 kroonine kahetunnine veinituur oli alanud ent kõigepealt sõitsime linnas asuva Helena Fabrica Echocolates & Tejas sokolaadivabriku juurde, kus mõistagi asus ka vabrikupood. Pisut giidi juttu ning degustatsioon. Sealsamas valmistatav seitsmeteistvoldine shokolaadiliköör Licor Chocolate tahtis küll keele alla viia ning ega trüflitelgi midagi viga polnud. Oh ei, üldsegi mitte.
Edasi viis tee kolme veiniistandusse ehk bodegas`tesse kus esimeses ning kõige suuremas valmis kuningate jook kaasaegsel meetodil, kahes järgnevas aga traditsionaalsel ning aastasadu käigus olnud viisil. Viimase all mõtlen siis viinamarjade jalgadega purukssõtkumist kuni 12 tonni saadusi mahutavates vannides, mida tehakse 10- 12 inimese jõul umbes neli tundi. Märtsi alguses – keskpaigas siin asetleidva lõikuspeo Fiesta de la Vendimia raames on see atraktsioon, mõtlen paljajalu viinamarjade tampimine, võimalik ka kahvanäost turistidele. Seega, kui keegi satub siia sel ajahetkel – tuld !
Sellesama festivali raames toimuvad ka rohkearvulised kontserdid, kukevõitlused ning valitakse mõistagi ka miss.
El Catodor`i bodegas meeldis mulle kõige rohkem ning mitte ainuüksi seetõttu et nende kuiv punavein pidi linnaelanike seas ääretult populaarne olema, kuna legendi järgi soodustab see kaksikute saamist.
Nagu pildilt näha, kasutas sama tuurikorraldaja teenuseid kolm päeva tagasi üks kolmeliikmeline eestlaste grupp. Kes iganes Te ka poleks, edu !!!

5 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Oli väga südantsoojendav näha Inga käekirjaga kirjutatud tänusõnu Williamile maakera teisel poolel juhuslikult avastatud (ja kaasahaaravas) blogis. Ja seda pool aastat hiljem.
Meie kolmenädalane Peruu reis oli sel 22.jaan. juba lõppemas. Tänud tagantjärgi heade soovide eest:)

23:15  
Blogger Lonely Rider said...

:))
Tänan muidugi komplimendi eest, mis puudutab blogi kaasahaaravust ... :))
Mis mandrile järgmiseks suundute ? Tean siis taaskord teiepoolt tallatud jälgi järgida ... :))

23:37  
Anonymous Anonüümne said...

Kuna loen blogisid üliharva (sest paljud tunduvad lihtsalt igavavõitu), siis jah- selle neelasin muude tegemiste vahele täna ühe hetkega:) Aga kindlasti on oma osa ka äratundmisrõõmul ja huviga L-Ameerika vastu üldiselt.
Samas- edasised täpsed plaanid esialgu puuduvad. Vähemalt minul. Inga ja Raivo eest sajaprotsendiliselt ei hakka kostma.
Nii et pead ikka omi jälgi endiselt ise tegema:)

23:58  
Blogger Lonely Rider said...

Ok siis :))
Mingid plaanid on järgmiseks talveks juba ka tehtud ning on äärmiselt tõenäoline et üks pikem reis on taaskord ees ootamas. Sihtpunkti jätan praeguseks hetkeks veel saladusloori varju ent õigel hetkel hakkab blogi taaskord ka täiendust saama.
PS. Tänud veelkord kiidusõnade eest blogi aadressil ... :))

21:03  
Anonymous Anonüümne said...

Jätan lingi favoriitidesse ja jälgin mängu. Reaalajas head blogi lugeda on põnev. Nagu raadio järjejutt vanasti oli:) Head pildid muidugi täiendavad oluliselt asja.

11:59  

Postita kommentaar

<< Home