02 juuli 2006

Valikud



Ma pole tükil ajal ühtegi pilti lisanud, katsun ka selle vajakajäämise kõrvaldada.
Ma mõtlesin kogu nädala, mida edasi teha.
Eelmine laupäev sai tõesti Karoliga räägitud töö teemal. Ta oli nimelt sõitmas siit 1300 km ( 1300 km on siin väike vahemaa ) põhjapoole tuntud arbuusi ning kõrvitsapiirkonda neid korjama. Kuskil 10-11. juuli paiku sõidab paar eestlast veel järgi. Ning rääkisime teemal, et võiks eestlastest pundi kokku panna ning näidata teistele, kuidas tööd teha tuleb.
Iseenesest olingi seda meelt, et kuskil nädala pärast sõidaksin sinna järele ning jääks kolmeks, neljaks kuuks ( niikaua pidi hooaeg kestma ) paika. Aga ...
Siis hakkasin taas mõtlema. Iseenesest raha teeniks seal tõenäoliselt rohkem, kui pääseks tükitööd tegema. Karoli sõnul, ta on seda tööd enegi teinud, hooaja pealt 10 000 dollari teenimine on viletsapoolne. Ok, see oleks pluss mõistagi.
Ent töö ise, a`la 7-8 kiloste arbuuside loopimine just parimate killast pole, eriti kui seda palava päikse käes teha. Mõni ütleks neegritöö, mõni kasutaks diplomaatilisemaid väljendeid.
Pluss muidugi peab taas elamist otsima hakkama jne jne.
Hiljemalt reedel otsustasingi, et ei sõida sinna, vähemalt praegu mitte. Reedel olin nimelt poest arbuusi ostmas ( kilo hind dollar ) ning kastist ohvrit välja valides otsustasin, et nou.
Põhjuseid on mitmeid.
Esiteks praegune töö meeldib vägagi. Meeldivad viimasepeal töökaaslased, meeldivad ülemused, kes tunnevad mind nimepidi ja on igati aitamas. Meeldib elamine, mis lõpuks ometi on selline, kus saab olla iseenda peremees. Pole 12 näoga peatpidi koos olemist, samas pole ka kindlat päevaplaani nagu siin Brisbanes alguses peres elades. Ok, mingi aeg on tore, kui poputatakse ent kuskil läheb piir.
Jõusaali leidsin taas suht normaalse ning normaalse hinnaga, saab sealgi käidud. Internet on nüüd majas, pole vaja autoga mööda linnaosa sõita ning vabu võrke otsida.
Ning lõpuks ka palk on normaalne. Viiepäevase nädala eest saan üle 600 dollari kätte ning kui teha paaril laupäeval nagu nad pidid tegema, siis jääb üle 700 kätte. Ehk kuupalk liigub kuskil 2800 dollari kandis. Pluss et ametlikult tööl olen, siis tuleb ka puhkusetasu ning tööandja maksab pensionikassat, mille peaks lõpuks tagasi saama kui just ei mõtle siia elama jääda. Ehk mingeid miljoneid ei teeni ent täitsa normaalselt arvestades veel, et teen tööd mis meeldib.
Juut elab ikka seal, kus parem. Ka valge juut.
Lisan lõpuks ka paar pilti, nagu lubasin. Esiteks legendaarsed töökaaslased Dan ja Dave. Siin pildil on mingi kolmas vend veel juures. Ja lõpuks veel üks töökaaslane, Pete, kes on kuskilt sisemaalt pärit ja kes räägib sellist murret et ohhoijaa !!! Nende üheksa tööpäeva jooksul olen ta jutust neli sõna aru saanud. Või oli see viis, teise ja kolmanda sõna kohal tekkis arusaamatus, et kas sain aru või ei.