05 detsember 2007

Santiago de Cuba

Eelmisel päeval sain bussijaama töötajaga vestlusest aru, justkui oleks bussi väljumisaeg Santiago poole hommikul kell 08.35
Õigeaegselt kohal olles oli aga buss see, mis oma puudumisega mind pisut ärevaks tegi ning taaskord oma kuuba keele oskuses kahtlema pani ehkki numbreid enda meelest juba jagan piisavalt hästi. Ning korrutan, liidan ja lahutangi.
08.35 muutus siiski sujuvalt 09.15ks ning oleksin sellestki bussist maha jäänud, kuna eesotsas säras suurelt Vanadero ehk riigi põhjaosas paikneva turistipõrgu silt. Põhimõte siis sama nagu Eestis, soovides Rakverest Narva sõita, tuleb Tallinna bussi peale astuda. Peale siiski sain ning sõit võis alata.
Et vahemaa oli ainult 134 km , läks see alla kolme tunni ning peale keskpäeva keeerasime terminali õuele. Edasine käis kiiremini kui arvata oskasin. Mõne hetke pärast istusin ilma igasugu polstriteta ning ainult käsipiduriga toimiva ” kopika ” ehk VAZ 2101 tagaistmel ning sõit majutusasutuse poole oli alanud.
Koht sobis ning võtsin selle kolmeks päevaks et 6ndal pealinna poole tagasisõitu alustada.
Asjad korda aetud, tegin linna peal kultuuriringi, mis midagi nuut ei pakkunud, kui oli kosutav sellegipoolest. Samas majutusasutuses ( siin võib kodumajutustes ainult kaks tuba per maja olla, et oamnik rikkaks ei saaks ) elas teises toas üks kanada 50ndates aastates rändur ning temaga ja meiega veel ühinenud austraalia neiuga käisime õhtul söömas, muusikat kuulamas ning muljeid vahetamas. Kanada mees on Vancuverist pärist ning saabus siia oma jalgrattaga et sellega mõned nädalad ringi sõita ning siis see kellelegi kinkida. Et tegu on eluaegse pesapallifänniga, siis läheme temaga täna ehk siis kolmapäeva õhtusele mängule linna peastaadionile. Arusaamatuste vältimiseks on soovitav kodumeeskonna värvi ehk punane särk selga panna.
Austraalia neiu üllatas aga oma reisipagasiga, sest tema sõnade kohaselt pidi kuuba tema 77. riik olema. See fakt pani mind vägagi mõtlema ning konstanteerima, et pole veel midagi suutnud siin maailmas avastada võrreldes mõne teisega.
Õhtu oli mõnus ning olgugi et esmaspäevasele kohaselt olime pea ainukesed külastajad kohalikus kuuba rütme elavas esituses pakkuvas baaris, ka õnnestunud.