26 november 2007

Homme edasi ?



Cancun`i hotellirajoon on tühja koha peale ehitatud alates 1970ndatest aastatest ning teatavat kunstlikust on märgata tõesti. Näiteks mõned palmid olid plastist et visuaalselt pilt esteetilisem tunduks.
Ise ma ööbin all-linnas ehk umbes 5 km kaugusel rannarajoonist ent seda mõistagi majanduslikel kaalutlustel. Samas, bussiga ( näiteks R – 1 liiniga ) pääseb randa 6 krooni eest ja seda võimalust ma täna ka kasutasin. Rand ise oma kivisusega midagi väga kaunist polnud ning tugeva tuule ja suure lainetuse tõttu olid ka punased lipud väljas ehk vetteminek toimus puhtalt enda riisikol.
Olles ujukad maha jätnud, käisin ise ainult põlve mööda ent tuleb tunnistada – vesi oli kuratlikult soe ja piisavalt helesinine, puhaski. Seda peab randade kohta veel ütlema, et avalikke randu on vähe – hotellid on kõrvuti ehitatud, oma randade ning suletud territooriumitega ning peab lihtsalt teadma, kuskohast leiab tee vaba ligipääsuni ookeanile.
Kuna oli pühapäev, enamus piletikassadest ning reisibüroodest suletud, siis ei otsinudki ma täna edasilennuvõimalust Kuubale vaid alustan sellega homme. Tõsi, ka sel puhul tuleb välja mõelda, kas käia ainult Kuubal või ka kõrvalasuval Jamaica saarel ning mismoodi oma reisikava paika panna.
Fakt on see, et täna bussijaamas hindasid uurides toodi mind reaalsusesse tagasi. Kui siiani olin seda meelt, et selle reisi ajal siselende ei kasuta ( olles veendunud maad mööda liikumise ökonoomsuses ), siis pisut selgitustööd teinud, avastasin tõsiasja et näiteks siit bussiga sõit Mexico City`sse maksab umbes 1100 krooni, lennukiga 200 krooni rohkem. Ainult et lennukiga lendad kahe tunniga kohale, bussiga ...
Loomulikult, bussiga sõites näed maad bussiaknast ja muud sellist asja ent mugavus maksab ka midagi. Pealegi, käesolev reis tuleb piisavalt pikk, seega suudan kohaliku mandriga lugematutel kordadel kontakteeruda.
Aga eks näha oli, täpsemaid plaane kui selliseid pole ma ju veelgi teinud ega teegi – päev korraga ning ilma stressita homse suhtes ...
Mehhiko inimesed tunduvad olema just täpselt sellised, nagu mu ettekujutus neist on olnudki. Lõbusad ja abivalmid, seda isegi siin turistipõrgus, kus kahvanägu võrdub kõndiva rahakotiga. Palju armastatakse magusat ning üleüldse süüa ning seetõttu on ka ülekaaluliste osa elanikkonnast aukartustäratavalt suur. Saledaid naisi tänavapildis nii väga silma ei hakanudki ent eks siingi on ilu taaskord vaataja enda silmades ning lopsakad puusad tähendavad ju eelkõige viljakust, mis muud ...
Kohalike meeste alla170 cm keskmine pikkus ning kõheduski tingib siiski selle et keskmisel eurooplasel kohalikku riidepoodi asja pole. Otsides tänase lõõskava päikese ning kolmekümnekraadise kuumuse eest varju, põikasin isegi poodidesse et sealsest konditsioneeritud õhustikust kergendust leida. Ühes suuremas kingapoes leidus meestele kingi numbrivahemikus 40 – 42,5, ei muud.

Jet lag`iga pole mul kunagi suuremaid probleeme olnud ega ole nüüdki. 8 – tunnine ajavahe eestiga on unustatud ning ärkan - söön kohalikus rütmis. Side lõpp.

1 Comments:

Blogger Bigfoot said...

Kas oleks võimalus rohkem pilte ülesse panna?

09:18  

Postita kommentaar

<< Home