05 november 2007

Gomel



Hommikul silmad lahti ning koos autodega tööleruttajatega kolonnis linna sisse. Alustasin kõigepealt hotelliotsimisega sest linn ise meeldis rohkem kui kaks eelnevat ning otsustasin siia vähemalt üheks ääks jääda.
Hotellides hinnad taaskord ca. 50 eurot ning ega kohtigi eriti polnud. Hakkasin juba loovutama, kui ühe majutusasutuse töötaja soovitas vaksalist küsida, sest seal on võimalik samuti kolmandal korrusel ööbida ning taksid võrdsed nii kohalikele kui välismaalastele. Sõit sinna ning tuba 15 000 rublaga, absoluutselt mitte paha variant.
Kuum dush peale kahte suveöist autos ööbimist oli vääääääääääga teretulnud ning tegi inimesest inimese.
Gomel linnana meeldis, kuigi midagi väga erakordset turisti jaoks polnud. Fakt et tegu on Venemaa piiri vahetus läheduses asuva rikka tööstuslinnaga, kajastus mitmel moel linnapildis.
Et tegu oli reedega ning nädalavahetus tulemas, siis jäin kaheks ööks ning käisin nii kohaliku ööelu tutvumas, kui valgevene meistrivõistlusi jalkas vaatamas. Kohalik FC Gomel võõrustas Minski Dinamot.
Ööelu oli rikkalik ning näiteks klubi Plaza meeldis mulle väga. Ka osad Plaza kliendid mõistagi.
Jalkas käisin laupäeval duublite mängu kuskil äärelinna staadionil vaatamas. See oli tasuta, ent see-eest folkloorilises mõttes rammus. Kuldhammastega veteranid mu selja taga lasid sihvkade mälumise vaheajal kuuldavale kogu rikkaliku krõbemate sõnade arsenali, mida kaunis vene keel võimaldab, sest kodumeeskonna oskused jäid paljuski külaliste omadele alla. Mäng siiski 1:1 ehk alati ei võida tugevam.
Pühapäeval kell viis oli peastaadionil siis põhimäng ning see pakkus ka meeldiva elamuse. Staadion ise oli kaasaaegne ning puhas vutihäll, kohti umbes viisteist tuhat.
Turva oli päris tugev ning vastasmeeskonna fännid isoleeriti kohalike OMONlaste poolt eraldi tsooni.
Mäng ise oli eelmise päeva koopia. Meisterlikuselt olid külalised suuresti üle, võiduks vormistada seda aga ei õnnestunud. Kodumeeskond seevastu näitas üles ääretut külmaverelisust lüües ära praktiliselt kõik võimalused, mis lüüa andis.
6 min 1:0
12 min 1:1
15 min 2:1
26 min 3:1
42 min 3:2
58 min 3:3
77 min 4:3
82 min 4:4
... ja mindi sõpradena laiali.
Peale mängu, ummikust välja saades, keerasin rattad piiri poole.
Ukrainamaa oli 40 km kaugusel.