27 august 2006

Kompania iz Tartu



Kaks nädalat tagasi esmaspäeval oli seoses mingi riikliku pühaga meil vaba päev. Päev ise maksti kinni ent tööle ei pidanud minema. Otsustasin siis hommikul siit ca 60 km põhja poole asuvale Sunshine Coast`ile sõita. Kuna nagu kirjutasin, polnud linnaosast pea kuu aega lahkunud, arvasin et järsku on juba viisat vaja väljasõiduks, aga õnneks niipalju asjad muutunud siiski polnud.
Sunshine Coast on umbes 50 km pikkune rannariba arvukate suuremate randadega ent selline pidev rannajoon puudub nagu näiteks Brisbane lõunaosas paikneval Cold Coast`il pidi ca. 70 km pikk rand olema. Rannad olid sellistes soppides ning ma sõitsin ja käisin need kõik vist läbi. Inimesi palju polnud, on ju talv ikkagi ent mõned päevitajad siiski, soojakraade on päeviti olenemata aastajast sellegipoolest +25 kuskil.
Sunshine Coast on jõukam piirkond ning seetõttu oli palju juba valmis villasid miljondollarise vaatega ning vilgas ehitustöö käis veelgi.
Jõudsin siis tippu välja, Noosa Head`ini ehk ühe suurema keskuseni. Sealses tipus paikneb rahvuspark, milles on arvukalt matkaradasid, osad kulgevad piki rannajoont, osad metsas. Valisin pikima, 8,5 km raja ja hakkasin mööda rannaäärt minema. Ega seal eriti vaadata midagi polnud, merd ja kaljusid näeb ju igal pool ent ilm oli ilus ja linnud laulsid ...
Pool käidud, tuli ühe kurvis neljaliikmeline seltskond vastu kes rääkis omavahel vene keeles. Möödaminnes küsisin, et
* vi iz Rossia?
* a ti sam ot kuda?
* ja iz Estonia
* a mi iz Tartu
* normalno
Ja nii oligi, liikusime edasi siis viiekesi. Pool grupist oli siin olnud kolm kuud ja pool kuu aega. Olid olnud tomateid korjamas põhjapool ning praegu liikusid ringi ning pidid just Cold Coast`ile vähekeseks ajaks minema. Juhul, kui seal tööd ei leia, siis ehk tagasi põhjapoole. Olid ka auto ostnud ning sellega liiguti, tõsi neljakesi on ikka pisut kitsam sedaanis toime tulla.
Pärast käisime tegime kõvemad kebabid ning vahetasime numbreid ehk kes teab, saame veelgi kuskil kokku.
Aga siin see seltskond on, pealiku nimi on Aleksandr, teiste nimed seniilsuse tõttu meeles pole.
Sellised kohtumised siis Noosa rahvuspargis.