12 aprill 2006

Bangkok, day one



Lennuk väljus lõpuks kell 19.00 ehk neli tundi määratust hiljem. See-eest teenindus lennukis oli väga hea, soe ning ülimalt sujuv. Vastavalt olime siis ka siiajõudes neli tundi hiljem kohal ehk pisut peale kümmet hommikul. Kuna mul tänasele päevale kohtumisi polnud ( muidu on kalender juunini 2008 täis ), siis polnud ka midagi hullu.
Kuna hotelli polnud ka valmis vaadatud, tuli ka seda otsida. Tähendab paar olin netist leidnud, aga broneerinud polnud. Loomulikult leidus lennujaamast agent, kes tegi speisalpraisforjumaifrend pakkumise koos kaasaskäiva präänikuga, milleks on homne ekskursioon linnas koos miss Nancy`ga.
Ok, võtsin siis selle ning olen kesklinna hotellaga rahul.
Lund on vähem, õieti põlegi teist, seda panin kohe tähele. Kuumus on meeletu, meeletu. Konditsioneeritud lennujaama uksest väljudes põrkasid vastu seina, totaalse kuumuse seina. Ning süüdi polnud ainult teksad ning kingad, shortsid ja maika ei aita palju rohkemat. Kui õhk ei liigu, siis õhk ei liigu. Minuarust on sooja kuskil 95 kraadi, võin ehk eksida, aga ei usu, et oluliselt. Praegugi, on kesköö, basseinis ujudes ei tahtnud veest välja tulla, kuna see on siiski jahe, ca. 28 kraadi ehk.
Palju on räägitud Bangkok`i õhusaastest, mis kesklinnast eriti valusalt tunda annab. Ok, vahepeal näed tõesti seda, mida hingad, ei hakka salgama. Aga näorätikut kannavad siiski suhteliselt vähesed - mõned liiklusregulleerijad, mopeedijuhid ning lahtise bussiga sõitjad.
Kerjuseid on päris palju, vähemalt siin kesklinnas. Paljud väikeste lastega.
1999 aastast kasutusel olev Skytrain on ehk lihtsam moodus kesklinnas liikumiseks. Liine on küll ainult kaks, teine 17 km ja teine 6,5, aga nad katavad mingi osa linnast siiski päris hästi ning üleval liikudes ei saa osa tänavatel toimuvast kaosest. Piletihind on 10 - 15 baht`i ( päevakurssi vaata linkide alt ) ning oluliseks plussiks see, et vahemaad läbid konditsioneeritud vagunites.
Tuk-tuk`i juhid on suht agarad göörlmashaasi pakkuma, hinnaskaala 1500 - 2500 tunni, pooleteist või kahe eest, kuidas kliendil vaja on ning kuipalju masseerimist on ... Eriti rõhusid nad sellele, et tänane hind on soodne, võrreldes homse ööga, kuna uuel aastal on teadagi, uue-aasta tariifid. Ehk siis loll oled, kui ta/ja tüdruku teenust kasutamata jätad ...
Kella üheksa ajal käisin ka legendaarsetel, paralleelsetel tüdrukutetänavatel Pat Pong ja Pat Pong 2. Offerid olid seal kuskil 1500 kandis pooleteisetunnise suhtlemise eest. Kuigi seal on ka muud kauplemist peale liha, ega mõistagi eriti pilte teha ei lasta. Ühe kuskilt nurgatagant tulistasin.
Mu siiasõit ei olnud juhuslikult sellise kuupäevaga valitud. Nimelt 13 - 15. aprill on Sonkran ehk vahetub aasta ja Buddha ajaarvamise järgi lööb ette number 2550 ( vähemalt minumeelest ). Koos sellega kaasneb veepidu, mille ajal pritsitakse teineteisele vett kaela ja mille stardipauke võis juba ka täna omal nahal tunda.
Koos uue aasta saabumisega ilmub tavapäraselt esimese neljapäeva Maalehe vahel Mangi horoskoop. Käisin küsisin täna kohaliku lehemüüja käest, et mis krdi kell öösel ma järjekorda pean tulema. Ütles, et väga vara pole vaja, lubas mulle lehe hoopis kõrvale panna. Küll olevat ta aga kuulnud, et kuskil Eestis valitsevat esimese neljapäeva hommikutundidel ajalehekioskites totaalne horror.
Ei kommentaari.