13 aprill 2006

Bangkok, teine päev



Ja saame alustada kohe vigade parandamisest. Nimelt ei vahetu siin aastanumber, vaid aasta. Number vahetub ikka kalendri järgi.
Enivei, hommikul kell üheksa läksime siis miss Nancy`ga templeid külastama. Tumedate klaasidega suur Volvo autojuhiga vedas meid ligi kolm tundi mööda linna. Suurima elamuse jättis mõistagi Wat Pho ehk Lamava Buttha Tempel. Siin ta siis on koos oma eesti sõbraga. Seal oli ka turiste mõistagi kõige rohkem. Kaks ülejäänut olid Wat Saket ja viimase oma ma enam ei mäleta. Siin veel üks pilt trummarist.
Kohtusin ka noorpõlvesõpradega. Maailm on väike, alles me tegime koos peedist pesumasinale trumlit, nüüd ...
Tuuridel, teadagi, on kaks poolt. Esimene on siis vaatamisväärsuste näitamise faas, väga ok. Teine mõistagi suveniirikohad, kuhu siis turist viiakse ning kust saab nn. spetsiaalse, päevahinnaga staffi osta. Õnneks käisime me siiski kaks tundi templites ning ainult tund veeti turisti igasugu spetspoode pidi.
Tuur ise oli tasuta, aga see tähendab kindlasti seda, et hottellat võttes maksin ka selle ringkäigu kinni. Nagu ikka.
Kell on kaksteist ning päike särab pähe.

Nurga taga kioskis vee järgi käies ei möödunud minutitki, kui ülepea märg olin. Täielik kaos valitseb. Vett lendab igast suunast ning igasugu anumatest pluss määritakse põski veel mingi jamaga. Tulemus on näha. Jama nimi on vist kips ning määritakse seda jahutuslikel eesmärkidel, aga võin küll taaskord eksida ...